SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

Anda Mungkin Ingin Lebih Tahu:

AKU BERTINDAK... ANDA BILA LAGI????

Aku Membuat Laporan Kepada DBKL Terhadap Tindakan Biadap Mereka Yang Berkhemah di Dataran Merdeka. Mencemarkan nama negara. Mencemarkan nama golongan muda. Mencemarkan nama golongan terpelajar. Mencemarkan nama golongan MAHASISWA..

Thursday, May 9, 2013

Abang Polis... Tolonglah ye..

Keluar pula isu baru. Racist atau racism. Dalam fb banyak post yg begitu. Ada gambar sekumpulan pelajar cina menterbalikkan bendera malaysia..ada akaun fb berjudul Melayu Babi..ada yang marah2 kat cina..ada video org Melayu dihalang mengundi kerana dia menyerupai bangla..org india dinafikan hak mengundi kerana siyakki bangla. Ada yg kene sepak..kene halau..kena maki..
Ini apa semua ni.....?
Ada blogger kene tangkap kerana org buat report kata dia pencetus perkauman. Ada yg ditangkap lepastu lepaskan begitu sahaja setelah kes di serah kpd ag.
Macamana pula pemilik akaun fb melayu babi? Macamana dengan karikatur yg keluar dlm paper cina menggambarkan DSN dan DSAI kow tow kat maharaja cina. Macamana dengan penyokong Dap yg tahan pengundi kinta ic dan halang pengundi mengundi kerana muka mereka mcm bangla..?
Bukankah itu unsur2 racist.
Abng polis...saya respek dengan ang polis.. Tolonglah siasat. Dari zaman namawee lagi sampailah hari ini. Dari zaman pijak gambar Pm, bontotkan PM dan macam2 isu lagi...takkan senyap je.. Bila Melayu buat...cepatje kene tahan walapun dgn 1 report. Bila cina buat..berpuluh2 report tapi......
Come on lah abng2 polis. Do something. Sedihlah macamni.......

No comments:

Post a Comment

Komen sahabat-sahabat amatlah aku hargai... tolong pastikan komen anda disertakan nama.. Anda BertanggungJawab Terhadap komen-komen anda sebagaimana seorang manusia dewasa yang matang dan mampu menentukan tindakan anda.. terima kasih..

AKU DI TEMPAT LAIN...

Botak Ensem's Facebook profile
Satu Malaysia Satu Bahtera

TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI AMAN. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI MAKMUR. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI BUMI BERTUAH.

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...
InsyaAllah..