SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

Anda Mungkin Ingin Lebih Tahu:

AKU BERTINDAK... ANDA BILA LAGI????

Aku Membuat Laporan Kepada DBKL Terhadap Tindakan Biadap Mereka Yang Berkhemah di Dataran Merdeka. Mencemarkan nama negara. Mencemarkan nama golongan muda. Mencemarkan nama golongan terpelajar. Mencemarkan nama golongan MAHASISWA..

Tuesday, January 3, 2012

Kebodohan Mahasiswa Hari Ini..Tanggal 31 Disember 2011, aku  kawan-kawan berkumpul di dataran merdeka seperti ribuan warga kota yang lain untuk menanti ketibaan tahun 2012..

Aku & jutaan rakyat Malaysia tak kira dimana dapat berada di mana kami berada disaat itu dengan aman dan damai hasil dari 54 tahun kita mencapai perpaduan & keamanan..

Namun, kemeriahan sambutan tahun baru di cemari oleh manusia-manusia yang punya agenda tersendiri yang kononnya untuk menuntut kebebasan..

Kumpulan pertama bermula seawal jam 11 malam lagi.. Mereka mengedarkan topeng kertas yang memaparkan gambar watak dari filem V for Vandetta.. Kelihatan pemberita-pemberita dari CNN & wartawan tempatan menemuramah mereka.. Kata jurucakap mereka, mereka menuntut kebebasan demokrasi.. Tapi peliknya, bila ditanya kepada orang yang mengedarkan topeng, mereka tak tahu tujuan kenapa mereka mengedarkan topeng tersebut.. Mereka yang memakai topeng pula sekadar untuk memeriahkan suasana.. Tiada sebarang bentuk sokongan terhadap motif penganjur...

Tiba hampir jam 12 malam, satu lagi kumpulan muncul... Kumpulan ini lebih tetatur & lebih besar sikit je dari kumpulan pertama tadi..

Kali ini pesertanya dari kalangan wanita-wanita bertudung & lelaki yang kopiah.. Jelas kelihatan juga dari jaket & vest, mereka adalah dari UKM, UM & dianjurkan oleh GAMIS..

Melaung-laung entah apa-apa sebab ditelenggami dengan bunyi bunga api serta nyanyian oleh Mizz Nina... Orang yang lalu lalang sekadar melihat & buat tak tahu sebab rasanya mereka bosan melihat gelagat golongan yang tak tahu bersyukur dengan nilmat kebebasan yang kita ada ni...

Tapi aku lihat mereka ini seperti dikudakan...

Kumpulan pertama tu sekadar pengalih perhatian agar pihak polis bertumpu pada mereka agar mudah kumpulan yang kedua dapat berkumpul tanpa halangan..

Bayangkan, mereka yang tak tahu apa.. Sekadar berseronok di ambang tahun baru yang diajak rakan-rakan kononnya "cool" dapat melakukan "flash mob" ditahan polis.. Sia-sia je kena tidur dalam lokap.. Bukan ada siapa pun nak datang menjamin selain ibu bapa mereka... Haahahaahahahah..  Tapi nasib baik polis masih lagi berhemah & sekadar memerhatikan agar tak ada kejadian yang tidak di ingini berlaku...

Fikir-fikirkan lah adik-adik.. Jangan kita mudah dipergunakan.. Akhirnya kita yang rugi..

Hmm.. Melayu...

Published with Blogger-droid v2.0.2

No comments:

Post a Comment

Komen sahabat-sahabat amatlah aku hargai... tolong pastikan komen anda disertakan nama.. Anda BertanggungJawab Terhadap komen-komen anda sebagaimana seorang manusia dewasa yang matang dan mampu menentukan tindakan anda.. terima kasih..

AKU DI TEMPAT LAIN...

Botak Ensem's Facebook profile
Satu Malaysia Satu Bahtera

TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI AMAN. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI MAKMUR. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI BUMI BERTUAH.

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...
InsyaAllah..