SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

Anda Mungkin Ingin Lebih Tahu:

AKU BERTINDAK... ANDA BILA LAGI????

Aku Membuat Laporan Kepada DBKL Terhadap Tindakan Biadap Mereka Yang Berkhemah di Dataran Merdeka. Mencemarkan nama negara. Mencemarkan nama golongan muda. Mencemarkan nama golongan terpelajar. Mencemarkan nama golongan MAHASISWA..

Thursday, October 21, 2010

Blog Tapi Jangan Jadi GOBLOK!!! SIRI 2

Wordpress
Wordpress adalah salah satu platform yang ada dalam internet untuk membina BLOG kita sendiri.. penggunaan wordpress amat meluas kerana wordpress bukan sahaja menyediakan platform percuma untuk kita membuat blog kita sendiri malah menyediakan perisian yang boleh kita gunakan jika mahu membina laman web kita sendiri.


itulah perbezaan antara wordpress.com dengan wordpress.net..
wordpress.com menyediakan platform pembinaan blog percuma manakala wordpress.net menyediakan perisian untuk kita membina laman web sendiri.


satu lagi platform yang popular untuk membina laman blog sendiri ialah blogger.com dengan lamannya blogspot.com
blogger.com
blogspot popular dikalangan blogger kerena lamannya & kegunaannya yang ringkas. blogspot adalah blog dalam ertikata sebenar kerana entry yang terkini akan diletakkan diatas entry yang terdahulu.
malah aplikasinya yang mudah membolehkan seseorang itu untuk mempelajarinya dalam masa kurang sejam sahaja.
sebab itu ianya menjadi pilihan blogger-blogger yang berada diluar sana...


2 PRK akan menyaksikan peperangan cyber antara blogger-blogger ini.. ratusan malah mungkin ribuan blog yang akan tumbuh seperti cendawan selepas hujan ketika musim pilihanraya dan sepantas itu blog-blog ini akan ditinggalkan tanpa entry kerana sekadar bermusim.. 


biasanya blog-blog seperti ini diragui kebenarannya & ini sudah tentu tuan punya blog tak akan bertanggungjawab dengan apa yang ditulis mereka.. 


terpulang pada kita yang membaca untuk menilai apa di tulis di mana-mana blog sekali pun...


hmm.. melayu....

No comments:

Post a Comment

Komen sahabat-sahabat amatlah aku hargai... tolong pastikan komen anda disertakan nama.. Anda BertanggungJawab Terhadap komen-komen anda sebagaimana seorang manusia dewasa yang matang dan mampu menentukan tindakan anda.. terima kasih..

AKU DI TEMPAT LAIN...

Botak Ensem's Facebook profile
Satu Malaysia Satu Bahtera

TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI AMAN. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI MAKMUR. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI BUMI BERTUAH.

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...
InsyaAllah..