SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

Anda Mungkin Ingin Lebih Tahu:

AKU BERTINDAK... ANDA BILA LAGI????

Aku Membuat Laporan Kepada DBKL Terhadap Tindakan Biadap Mereka Yang Berkhemah di Dataran Merdeka. Mencemarkan nama negara. Mencemarkan nama golongan muda. Mencemarkan nama golongan terpelajar. Mencemarkan nama golongan MAHASISWA..

Tuesday, August 7, 2012

Sukan Menyatukan Rakyat Tapi Sayang Islam Tak Mampu Menyatukan Ummah..

Kekalahan Datuk Lee Chong Wei (LCW) kepada Lin Dan tidak mematahkan semangat Rakyat Malaysia malah beliau telah mampu menyatukan rakyat yang berbeza agama, bangsa dan latar belakang..

Walaupun ada pihak yang cuba untuk memperlekehkan kejayaan LCW meraih pingat perak di Olimpik London namun rakyat secara majoriti mengutuk tindakan publisiti murahan wakil Rakyat DAP itu..

Sukan telah menjadi satu cara hidup di Malaysia.. Dari kecil kita di ajar untuk bertolak-ansur dan bersikap kesukanan bila terlibat dalam aktiviti sukan.. Kita juga didik yang menang atau kalah bukan pengukur tetapi nilai-nilai baik dalam sukan itu yang penting..
Tapi sayangnya kita juga dibesarkan dalam keluarga Islam, dibesarkan dinegara yang menjaga dan meletakkan Islam itu melebihi agama-agama lain.. Institusi-institusi Islam bercambah dan pengajian islam di ajar hingga ke peringkat yang tertinggi..

Namun, masih lagi tak mampu untuk menyatukan ummah hinggakan kita melihat seolah-olah mereka ini menganut fahaman politik daripada fahaman Islam..
Islam hanya dibibir untuk membeli sokongan dan hanya diambil jika menguntungkan..

Hari ini juga kita lihat Islam di gred-gredkan.. Lebih Islam, kurang Islam, tak cukup Islam dan pelbagai lagi..
Islam digunakan untuk menuduh orang lain dan Islam digunakan untuk menolak penyatuan..

Sedih.. Sedih bila aku mengenangkan itu semua.. Pedih untuk mengakuinya.. Sukan jelas lebih menyatukan dari Islam yang sepatutnya menyatukan..

Published with Blogger-droid v2.0.6

No comments:

Post a Comment

Komen sahabat-sahabat amatlah aku hargai... tolong pastikan komen anda disertakan nama.. Anda BertanggungJawab Terhadap komen-komen anda sebagaimana seorang manusia dewasa yang matang dan mampu menentukan tindakan anda.. terima kasih..

AKU DI TEMPAT LAIN...

Botak Ensem's Facebook profile
Satu Malaysia Satu Bahtera

TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI AMAN. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI MAKMUR. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI BUMI BERTUAH.

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...
InsyaAllah..