SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

Anda Mungkin Ingin Lebih Tahu:

AKU BERTINDAK... ANDA BILA LAGI????

Aku Membuat Laporan Kepada DBKL Terhadap Tindakan Biadap Mereka Yang Berkhemah di Dataran Merdeka. Mencemarkan nama negara. Mencemarkan nama golongan muda. Mencemarkan nama golongan terpelajar. Mencemarkan nama golongan MAHASISWA..

Tuesday, March 27, 2012

HANGAT!!!! BN tolong PAS Kelantan!!!!!

kita selalu dengar kata-kata yang dilaungkan kononnya Kerajaan Persekutuan tak membantu kerajaan negeri Kelantan.. sering juga kita dengar tuduhan kononnya negeri Kelantan itu mundur kerana dianaktirikan oleh Kerajaan Persekutuan..


Disini aku sertakan beberapa Fakta Penting mengenai apa yang Kerajaan Persekutuan beri kepada Kerajaan Negeri Cik Siti Wan Kembang pada 2011: 


1. Pemberian mengikut bilangan orang sebanyak RM 24,578,760 juta 

2. Penyelenggaran Jalan Raya Negeri sebanyak RM 72,493,620 juta 

3. Pemberian Kekurangan Akaun Mengurus RM 74,883,053 juta 

4. Pemberian berdasarkan tahap ekonomi, Infrastruktur dan kesejahteraan Hidup RM 28,597,000 juta 

5. Pemberian dibawah senarai bersama, RM 17,490.308 juta 

6. Pemberian pertambahan hasil, RM 36,311,885 juta 

7. Pemberian tahunan kepada PBT ( GTBKK) RM 21,930,518 juta 

8. Bayaran perkhidmatan (10%), RM 52,496,438 juta 

9. Perpustakaan Awam Negeri, RM 1,035,100 juta 

10. Lembaga Muzium Negeri, RM 857,000 

11. Pemberian Bantuan Bil Lampu kepada PBT, RM 1,095,647 juta 

12. Penyenggaraan Cerun, RM 7,968,000 jutajadi apa kata kita periksa dipejabat SUK Negeri Kelantan akan kebenaran pernyataan diatas... 


Sumber: Angin Perubahan


Hmm.. melayu..

2 comments:

  1. Ini yang cerita bodoh kerajaan Bn niii...Kalau BN dah banyak cam tu bagi duit kat Kelantan,..maka ogang Kelate tak payah lerr undi BN...teruskan lerr pangkah PAS!! Camana pun BN akan hantar duit jugak...Bodoh betul BN niii...ogang dah tak mahu...pegi bagi duit jugakkk...Alamat takkan merasa lerrr Bn perintah Kelate...!!!

    ReplyDelete
  2. BN adalah kerajaan Persekutuan & menjadi tggjwb kerajaan persekutuan untuk menunaikan mandat rakyat untuk menjaga warga serta wilayah2 dalam persekutuan itu. jadi BN tetap menunaikan tggjawabnya walaupun dinegeri bukan dibawah pentadbirannya..

    adakah menyekat peruntukan kepada negeri itu adalah cara yang terbaik untuk memerintah kelantan? adakah kita sebagai rakyat negeri lain akan percaya kepada BN kalau BN berlaku tidak adil kepada rakyat Kelantan?

    Ini telah membuktikan bahawa BN adalah Kerajaan yg adil dan menghormati keputusan rakyat dalam sistem demokrasi berparlimen. ternyata segala tuduhan dari PAS kelantan adalah tak benar..

    ReplyDelete

Komen sahabat-sahabat amatlah aku hargai... tolong pastikan komen anda disertakan nama.. Anda BertanggungJawab Terhadap komen-komen anda sebagaimana seorang manusia dewasa yang matang dan mampu menentukan tindakan anda.. terima kasih..

AKU DI TEMPAT LAIN...

Botak Ensem's Facebook profile
Satu Malaysia Satu Bahtera

TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI AMAN. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI MAKMUR. TERIMA KASIH KERANA MENJADIKAN NEGARA INI BUMI BERTUAH.

SETIAP KLIK ANDA ADALAH PENDAPATAN UNTUK BLOG INI..

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...

AKAN KU PEGANG UNTUK KESEJAHTERAAN...
InsyaAllah..